Utsikt över Arlanda från terminal

Amerikanisering av svenska flygplatsnamn

Idéhistorikern Jan Olof Bengtsson har skrivit två mycket läsvärda artiklar (artikel 1, 2) angående en trend bland svensk elit och förvaltning om att ”internationalisera” svenska flygplatsnamn efter en hemmalagad modell ala Amerikat.

Arlanda har numera samma namn på både svenska och global engelska: Stockholm Arlanda Airport. (Wikipedia) Detta är ur ett internationellt namngivningsperspektiv ganska unikt. Nästa steg kan vara att namnge flygplatsen efter Raoul Wallenberg.

Foodcourtificationbloggen kommer att återvända till flygplatsartiklarna fler gånger.

Om bilden: Fotot har hämtats från Wikimedia. Fotograf Jnpet. CC  Attribution-Share Alike 3.0 Unported

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *