Tidningarnas framtid – en drastisk illustration

Med den berömda slutscenen från filmen Fight Club inleder Foodcourtification.com en kortare serie om tidningarnas framtid i en värld där tidningarna inte är primära plattformar längre. Det drastiska exemplet beskriver inte ett definitivt slut på, men en kraftig förändring av en marknad där de traditionella tidningarna spelade en betydande roll.

Filmen illustrerar bildligt hur ett väl invant medialandskap faller samman – ett medialandskap där både läsare och annonsintäkter försvinner från tidningarnas printupplagor och där digitala satsningar inte kan kompensera förlusterna från print.

Serien innehåller tre delar:

1) Sociala medier som primära plattformar

2) Tidningarnas roll i det nya medialandskapet

3) Presstödskommitténs slutbetänkande 2013

Edit: Titeln ändrad och text tillagd (25/9).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *